Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Saffron Rice (Mf)
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Esslöffelvegetable oil
2 Esslöffelbutter
2 TasseLong grain rice; converted or texmati
Cinnamon stick
cloves whole
1 Teelöffeldark brown sugar
3 1/2 Tassewater
1 TeelöffelGround saffron or; saffron threads soaked in 1 tablespoon water
1 1/2 Teelöffelsalt
Whole cardamom pods
 Garnish: sliced almonds
die Zubereitung:

Heat oil and butter in a casserole. When foaming subsides, add rice and saute for about 5 minutes stirring constantly until rice is toasty. In last 30 seconds add whole cinnamon stick and cloves and saute until they release their aroma. Add sugar and saute for a few seconds, add water, saffron and salt reduce heat to low. Cook covered for 15 minutes or until rice is just tender. Serve with pork and garnish with sliced almonds.


Anmerkungen zum Rezept:
keine