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Vegetable Fritters (Pakora)
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseChickpea flour (besan)
1/2 Tasseall-purpose flour unbleached
1/2 TeelöffelBaking soda
3/4 Teelöffelcream of tartar
1/4 Teelöffelsea salt
1 TeelöffelCumin powdered
1 TeelöffelCoriander powder
1 TeelöffelTumeric
1/2 Teelöffelasafetida optional
1/4 Teelöffelcayenne pepper
1 1/4 Tassewater cold
2 Esslöffellemon juice
 Oil for frying
1 TasseSliced potatoes (1/4" thick)
1 TasseCauliflower florets
1 Tassebell pepper chopped
die Zubereitung:

Blend flours, baking soda, cream of tartar, salt and spices.

Gradually whisk in water and lemon juice to make a smooth batter the consistency of heavy cream. Set aside.

Heat about 3" oil in a large skillet or deep fryer.

Dip vegetables in batter to coat. Immerse in hot oil, turning to cook evenly, until golden brown, about 5 minutes. Remove with a slotted spoon and drain on absorbent paper.

Cover and place in a warm oven while cooking remaining pakoras.

Per serving: 186 cal, 5 g prot, 95 mg sod, 25 g carb, 8 g fat, 0 mg chol, 21 mg calcium


Anmerkungen zum Rezept:
keine