Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Vellirikkai Thogayal
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
1 grossCucumber
3 Esslöffelsesame oil
1 Teelöffelblack Black mustard seeds
1 TeelöffelUrad dal, white
1/2 TeelöffelMethi (fenugreek)
Dried red chillies
1/2 EsslöffelTamcon paste
1 PriseHing
 salt
die Zubereitung:

Peel cucumber, slit into half, scoop out seeds. Slit into further narrow strips and cut tiny pieces as for kachumbar. Should not be grated as this gives no 'bite' feel in the mouth.

Next, warm the oil and fry all ingredients except the tamarind. Mustard should stop spluttering and dal/methi should turn brown. Drain out these fried spices into a blender, leaving oil behind in pan.

Add cucumber and stir fry for two minutes, no more.

Add tamcon to spices in blender and with half the cucumber run on low speed till everything looks coarsely ground and blended. Remove into a bowl, add remaining cucumber pieces and mix well.

U15297@uicvm. Bitnet (Shyamala Parameswaran)


Anmerkungen zum Rezept:
keine