Rezept: |
Rezept drucken
|
ins Rezeptbuch legen
|
als email versenden
|
MealMaster - Ansicht
|
Rezept als PDF
|
Rezept benoten
|
Anmerkung schreiben
|
|
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
1 Tasse | Urad or Mah dal |
1 | Piece (1-inch) Ginger |
12 | cloves garlic |
| water |
| To taste Salt |
2 Esslöffel | Ghee (Can be replaced by butter) (up to 3) |
| To taste Green chili (optional) |
| To taste Garam Masala |
1/4 Teelöffel | turmeric |
Method: Clean, wash and add the dal to boiling water. Add turmeric, salt, half of the finely chopped ginger, garlic and cook on medium heat for 2-3 hours or pressure cook at 15psi for 1/2 hour. Uncover, cook further in same pan on low heat for 1/2 hour, stir and mash every now and then until a creamy consistency is achieved.
Heat the ghee, add remaining ginger, stir, add sliced onions, chili, and fry until golden brown. Add cumin or coriander (optional). Pour over dal just before serving.
Pantke) on Thu, 12 Aug 93.
|
|
Anmerkungen zum Rezept:
keine |