Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Manhattan Clam Chowder
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Dozen fresh clams -or
10 1/2 x ca. 30 gCanned clams
3 mittelPotatoes; cut into 1/2-inch cubes (up to 4)
1/2 Tassewater
1 1/2 Inch cube of salt pork
1 mittelOnion chopped
1/3 Tassecelery chopped
2 Esslöffelflour
1 1/2 Tassetomatoes canned
1/4 Teelöffelsugar
 salt
 pepper
die Zubereitung:

Steam clams and pry open. (If anyone needs help in how to do this, ask me). Drain off liquid and measure; there should be about 1 cup. Cut clams finely with kitchen scissors. Cook potatoes (about 2 cups cubed) in water until just tender; do not drain. Cut salt pork into 3/8-inch cubes and render over low heat in a large saucepan. Add onion and celery and saute' 3 minutes. Blend flour evenly into this mixture. Add tomatoes gradually, stirring to keep smooth. Add potatoes and their liquid, clams, clam broth and seasonings. Heat quickly to boiling. Serve at once. Makes about 7 cups, or about 6 servings.


Anmerkungen zum Rezept:
keine