Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Applesauce Pecan Crumb Cake
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 Tasseall-purpose flour
1 Teelöffelbaking powder
1/2 TeelöffelBaking soda
1/2 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelnutmeg ground
1/2 TasseLow-fat buttermilk
1/2 TasseApple sauce
1 EsslöffelButter or stick margarine; melted
1 grossegg
1 grossegg white
 Cooking spray
1/3 Tassepecans chopped
1/3 Tasseall-purpose flour
1/4 Tassebrown sugar packed
2 TeelöffelButter or stick margarine; melted
1/2 Teelöffelcinnamon ground
die Zubereitung:

1. Preheat oven to 350ø.

2. Lightly spoon flour into dry measuring cups; level with a knife. Combine flour and next 4 ingredients (flour through nutmeg) in a large bowl; make a well in center of mixture. Combine buttermilk, applesauce, 1 tablespoon butter, egg, and egg white in a bowl; add to flour mixture, stirring just until moist.

3. Spoon batter into a 9-inch round cake pan coated with cooking spray. Combine pecans and remaining ingredients in small bowl; stir with a fork until mixture resembles coarse meal. Sprinkle evenly over top of cake. Bake at 350 ° for 35 minutes or until a wooden pick inserted it center comes out clean. Yield: 8 servings.

Calories 200 (30% from fat); Fat 6.7g (sat lg mono 3.4g poly 1.8g); Protein 4.9g; Carb 30.5g; Fiber l.3g; Chol 27mg; Iron 1.7mg; Sodium 260mg; Calc 58mg


Anmerkungen zum Rezept:
keine