Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Apricot Brandy Cake
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tassebutter
3 Tassesugar
eggs
1 TeelöffelOrange extract
1 Teelöffelalmond extract
1/2 Teelöffellemon extract
3 Tasseflour
1/2 Teelöffelsalt
1/4 TeelöffelBaking soda
1 Tassesour cream
1/2 TasseApricot brandy
1 Tassesugar
1/2 Tassewater
2 EsslöffelApricot brandy
2 DoseApricots; (18 oz)
2 EsslöffelApricot brandy
1 Esslöffelcornstarch
die Zubereitung:

Cream butter and sugar until fluffy. Add eggs, one at a time, blending well after each. Stir in extracts. Combine flour, salt and baking soda. Add dry ingredients to creamed mixture, alternating with sour cream and brandy. Bake in a greased 10-inch tube pan at 325 degrees for 1 hour or until done. Combine 1 cup sugar 1/2 cup water in a saucepan. Bring to a boil an stir until thickened. Remove from heat and stir in brandy. Remove cake from pan and pour warm glaze over cake. Cool completely. Drain and chop apricots. Heat apricots in a small saucepan. Combine brandy and cornstarch. Stir in apricots and cook until thickened. Spoon topping over cake and serve with additional topping.


Anmerkungen zum Rezept:
keine