Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Bhakarwadi
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
For Cover
3 TassePlain flour; (maida)
1/2 TasseGram flour
1 1/2 Esslöffeloil
 salt
Filling
1 EsslöffelGram flour
1 TeelöffelSesame and khuskhus seeds
1 Teelöffelginger grated
1 Teelöffelgarlic grated
1 1/2 Teelöffelsugar
3 TeelöffelRed Chilli powder
1/4 Teelöffelgaram masala
 salt
1 TeelöffelCoriander seeds crushed coarsely
1/2 TeelöffelFennel seeds crushed coarsely
1 EsslöffelDried coconut grated
1/2 TasseFine 'sev'; (used in bhel)
 Oil to deep fry
die Zubereitung:

For cover:

Mix flours, salt, oil, mix with fingers.

When crumbly add little water, and knead into a smooth dough.

Cover with a moist cloth.

For filling:

Roast sesame and khuskhus seeds lightly.

Crush, add fennel and coriander seeds.

Heat oil add cumin seeds, allow to splutter.

Add ginger, garlic, fry for few seconds.

Add all other crushed seeds. Stir.

Add coconut, sev, masalas, salt, sugar, flour.

Mix well keep aside.

To proceed:

Take a chappati size lump, roll into thin chappati.

Use dry flour to help rolling.

Spread filling thinly all over chappati.

Make a tight roll press down edges.

Cut into 1" pieces and deepfry in hot oil.

Fry till cover is crisp and golden brown.

Drain, cool very well before storing in airtight containers.

Making time:45 minutes

Shelflife: 2 weeks

water on filling and mix to make it hold.


Anmerkungen zum Rezept:
keine