Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dal Fry
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/4 TasseToor dal
1/4 TasseYellow moong dal
1/8 TasseMasoor dal
1/8 TasseChanna dal
Green chillies; (3 to 4)
Stalks curry leaves
1/2 Teelöffelgarlic grated
1/2 Teelöffelginger grated
1/2 Esslöffellemon juice
onion finely chopped
1 Esslöffelcoriander chopped
1/2 TeelöffelCumin & mustard seeds
1/2 TeelöffelRed Chilli powder
1/2 TeelöffelTurmeric powder
1/4 TeelöffelRajwadi garam masala
 salt
3 EsslöffelGhee
die Zubereitung:

Mix all the dals. Wash thoroughly and soak for 10 minutes.

Pressure cook till done. (approx. 3 whistles).

Cool cooker, remove dal, beat with hand beater.

Make thin paste of the dry masala powders.

Heat 2 tablespoon ghee in saucepan add the chopped onoin and fry for till onions are pink.

Add the dry masala paste, fry for a minute more.

Add the dal and bring to boil. Simmer for 5-7 minutes.

Take dal in serving dish.

Just before serving give the tadka (seasoning) as follows:

Heat remaining ghee in a small saucepan, add seeds (cummin and mustard). Allow to splutter.

Add green chilli, curry leaves, garlic, ginger and fry for 3-4 seconds.

Take off fire. After 2-3 seconds, add lemon juice and chopped coriander.

Pour onto hot dal and cover for 2-3 minutes.

Stir and serve hot with plain or jeera rice or buttered rice.

Making time: 20 minutes (excluding pressure cooking time)

Shelflife: Best fresh piping hot.


Anmerkungen zum Rezept:
keine