Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Jamaican banana bread *jb
Zutaten für 16 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 TeelöffelStick margarine, softened
2 TeelöffelTub light cream cheese, softened
1 Tassesugar
1 grossegg
2 Tasseall-purpose flour
2 Teelöffelbaking powder
1/2 TeelöffelBaking soda
1/8 Teelöffelsalt
1 TasseMashed ripe bananas
1/2 Tasseskim milk
2 TeelöffelDark rum or 1/4t rum extract
1/2 TeelöffelGrated lime rind
2 Teelöffellime juice
1 Teelöffelvanilla extract
1/4 Tassepecans chopped, toasted
1/4 TasseFlaked, sweetened coconut
Topping
1/4 Tassebrown sugar packed
2 Teelöffelmargarine
2 Teelöffellime juice
2 TeelöffelDark rum or 1/8t rum extract
2 Teelöffelpecans chopped, toasted
2 TeelöffelFlaked, sweetened coconut
die Zubereitung:

Preheat oven to 375F. Coat an 8 x 4-inch loaf pan with cooking spray; set aside.

Beat 2 T margarine and cream cheese at medium speed; add 1 cup sugar, beating well. Add egg; beat well.

Combine flour, baking powder, baking soda and salt; stir well. Combine banana, milk, rum, lime rind, lime juice and vanilla; stir well. Add flour mixture to creamed mixture alternately with banana mixture, beginning and ending with flour mixture; mix after each addition. Stir in

1/4 c pecans and 1/4 c coconut.

Pour batter into prepared pan; bake at 375F for 60 minutes. Let cool in pan 10 minutes; remove from pan. Let cool slightly on wire rack.

Topping: Combine brown sugar, margarine, lime juice and rum in saucepan; bring to a simmer. Cook 1 minute; stir constantly. Remove from heat. Stir in pecans and coconut; spoon over loaf.

Per serving: 187 cal, 5.4 g fat (26%), 2.9 g pro, 32 g carb, 1 g fiber, 15 mg chol, 105 mg sod.


Anmerkungen zum Rezept:
keine