Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Mexican Tortilla Meatball Soup
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 1/2 x ca. 450 glean ground beef
3 Esslöffelcilantro chopped
1 Esslöffelgarlic minced
2 Teelöffellime juice fresh
1 Teelöffelground cumin
1 Teelöffelsauce hot
 salt
 pepper
2 mittelOnions; chopped (about 2
 Cups)
cloves garlic minced
4 Esslöffelvegetable oil
2 DoseGreen chilies; chopped (4-ounce)
2 DoseItalian-style stewed tomatoes; chopped, reserving
 The juice
 (15-ounce)
8 Tassechicken stock
1 Esslöffelchilli powder
2 Teelöffelground cumin
1 TeelöffelHot sauce or to taste
1/2 Tasseall-purpose flour
1 Tassechicken stock
 salt
 pepper
Garnish
 cilantro chopped
 Fried tortilla strips
 Avocado cubes
 sour cream
 Pickled Jalapeno
 Monterey Jack cheese
die Zubereitung:

Meatballs:

Combine the ground beef with the cilantro, garlic, lime juice, cumin, hot sauce and salt and pepper. Form into 1-ounce balls.

Heat oil in skillet over moderate heat. Cook until brown on all sides, about 5 minutes.

Soup: In a large soup pot, heat 2 tablespoon vegetable oil. Add onions and garlic and cook for 5 minutes over low heat until translucent.

Add chiles and cook 2 minutes. Add tomatoes and their juice, chicken stock, chili powder, cumin, and hot sauce. Simmer for 15 to 20 minutes.

In a small bowl, combine flour and chicken stock. Whisk into soup. Bring back to a boil. Reduce heat and simmer for 5 minutes. Add meat balls and simmer an additional 5 minutes.

Serve soup with garnishes.


Anmerkungen zum Rezept:
keine