Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Nasi Ulam
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Lime leaves; cut into strips
lemongrass finely chopped
70 Grammcucumber diced
70 GrammString beans; diced
2 EsslöffelShallot slices; crisp fried (30 g)
450 Grammrice cooked
 salt
Sauce
1 EsslöffelGinger; julienned (15 g)
1 EsslöffelGarlic; chopped fine (15 g)
Green chillies; chopped
1/2 TeelöffelYellow bean paste; (2 g)
2 EsslöffelPalm jaggery; crumbled (30 g)
1 EsslöffelWhite vinegar; (15 ml)
1 TeelöffelSoya sauce; (5 ml)
1/2 TasseWater; (120 ml)
die Zubereitung:

Mix lime leaves and chopped lemon grass, cover and set aside for 20 minutes. Toss rice with lime leaves, lemon grass and salt. Transfer to a serving dish. Arrange the diced cucumber and string beans over and garnish with fried shallots.

Mix all ingredients for the sauce together, and serve separately. The vegetables and garnish may also be served separately.


Anmerkungen zum Rezept:
keine