Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Paneer Tikka
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
250 GrammPaneer
1/2 TasseThick Curd; (tied in cloth for 2
 Hours)
Inch Ginger; (grated)
1/2 Garlic crushed
1 TeelöffelRed Chilli powder
1/2 TeelöffelTandoori Masala
1/2 TeelöffelChaat Masala
1/2 Teelöffelsugar
1/2 TeelöffelCumin Seeds; (crushed)
1 EsslöffelCapsicum; Onion, Tomato,
 Carrot juliennes
 (long thin strips)
1/2 EsslöffelCoriander finely chopped
1 Esslöffelbutter
die Zubereitung:

Cut paneer into 1/2" horizontal slabs.

Mix the red chilli, salt, sugar, cumin, tandoori masala, half the ginger-garlic and chopped coriander in the curd. Mix well.

Brush the slabs of paneer liberally with this dip on both sides and edges.

Marinate for 30 minutes.

Place in refrigerator till required.

Before serving, heat a non-stick pan.

Add butter and place slices to sizzle till light brown.

Flip and repeat for other side.

Cut into bite size square and arrange in serving dish.

Add remaining butter to pan, heat.

Add julinned vegetables, chaat masala and salt to taste.

Pour over the tikka paneer.

Serve hot with tiny fruit forks and sauce.

Making time: Curd - 2 hours, Marination - 30 minutes, Remaining - 30 minutes.

Serves: 6


Anmerkungen zum Rezept:
keine