Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Ram Khichdi
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseRice basmati
1/4 TasseBoiled peas
bay leaves
Cloves; (3 to 4)
1 inch stick cinnamon
Cardamons
Stalk curry leaves
1 TeelöffelRed Chilli powder
1/2 Teelöffelgaram masala
1/2 TeelöffelDhania powder
1/4 Teelöffelturmeric
 salt
Lemon juice
1 EsslöffelCashews
1 Esslöffelcurrants optional
2 EsslöffelGhee; (or oil)
1/2 TasseGhatta pieces
1 EsslöffelJeera and mustard seeds
For Ghattas
1/2 TasseGram flour
1/2 Esslöffeloil
 Chilli powder
 salt
1/4 TeelöffelOregano seeds
die Zubereitung:

Method for ghattas:

Mix flour, oil, chilli powder, salt and oregano seeds, add 1 tbsp water.

Make a hard dough. Break off a piece and roll into shape and size of a finger.

Put plenty of water to boil. Submerge ghattas (the rolls) and boil till done. (About 1/2 hour)

Drain, cool and chop into round 1-1 1/2 cm. Long. Keep aside.

Method for Rice:

Boil rice in plenty of water. Each grain should be separate.

Heat ghee in kadai (pan). Add mustard seeds, jeera, cashews, bay leaves, cloves, cinnamon, cardamons and curry leaves.

Add ghattas and peas.

Add masalas, lemon juice and salt.

Stir fry till ghee separates. Add to the rice.

Mix slowly and well. Heat either in warmer, heavy skillet, oven or cooker.

Garnish with coriander.

Serve hot with curds.


Anmerkungen zum Rezept:
keine