Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Alpine White Hazelnut Cake
Zutaten für 1 Stück Menge anpassen
die Zutaten:
1 Packung(18.5 oz.) white cake mix
1/4 TasseHazelnut liqueur or extract
1/4 TasseFinely chopped hazelnuts roasted Oregon hazelnuts
1/2 TasseRaspberries (fresh or frozen & thawed)
Alpine White candy bar warmed & shaved into curls
 Roasted Oregon hazelnuts (whole), for garnish
Frosting
8 x ca. 30 gcream cheese
1/2 Tassebutter
16 x ca. 30 gsugar powdered
1 Teelöffelvanilla
1 TeelöffelHazelnut liqueur or extract
die Zubereitung:

Prepare and bake white cake mix in two layers according to package directions, except substitute 1/4 cup hazelnut liqueur or extract for 1/4 cup water. Cool on racks. For frosting, cream together butter and cream cheese, then add remaining frosting ingredients. (Add a few drops of milk or cream if it becomes too thick.) Frost center of bottom layer of cake, sprinkle with chopped hazelnuts (reserving 2 teaspoons), and arrange raspberries over all. Top with 2nd layer of cake and continue icing. When finished, arrange candy bar curls in center of cake, and sprinkle remaining chopped Oregon hazelnuts and whole hazelnuts. Cut into slices and serve.

* Oregon Hazelnut Industry and The Hazelnut Marketing Board


Anmerkungen zum Rezept:
keine