Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chilled Tomato Basil Soup
Zutaten für 4  Menge anpassen
die Zutaten:
3 Esslöffelbutter unsalted
1 Esslöffelvegetable oil
onion finely chopped
1 mittelLeek, cleaned, white part only, finely chopped
1 mittelCarrot finely chopped
1 mittelCelery stalk finely chopped
2 Esslöffelbasil leaves fresh, chopped
Ripe medium tomatoes, seeded, coarsely chopped
3 Esslöffeltomato paste
2 Esslöffelflour
2 1/2 TasseChicken stock or broth
1/2 Tasselight cream
 salt
 pepper
 Fresh basil leaves (optional)
1/4 TasseSour cream or plain yogurt (optional)
die Zubereitung:

Heat butter and oil in a 2 quart saucepan; add onion, leek, carrot, celery, and basil; saute for about 5 minutes over low heat, stirring occasionally.

Add tomatoes and tomato paste; cook for about 5 minutes;sprinkle with flour and mix well; add chicken stock, cover and simeer for about 20 minutes.

Pour into food processor fitted with a steel blade or into blender; puree, strain through a fine strainer or cheesecloth. Return to pan and add light cream; bring to boil and reduce heat to simmer for about 2 minutes; season to taste with salt and pepper; chill for at least 4 hours or up to 2 days in advance of serving. Garnish bowls with basil leaves and a dollop of sour cream or yogurt if desired. Makes 4-6 servings.

Sharon Stevens.


Anmerkungen zum Rezept:
keine