Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Mandarin Hot & Sour Soup
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
8 TasseSoup stock, 6-8 cups
1/2 Square bean curd (optional)
Dried black mushrooms 2-3*
Dried wood ears (optional)*
Slice cooked ham, shredded**
1 TeelöffelChili Oil (optional)
1/4 Teelöffelwhite pepper
3/4 Teelöffelsalt
1/2 Teelöffelsugar
Eggs lightly beaten
1/4 x ca. 450 gPork, lean
1/4 TasseBamboo shoot shredded
2 EsslöffelSliced can button mushrooms
Stalks green onion, chopped
4 Esslöffelvinegar
1/2 Teelöffelsesame oil
1 Esslöffelsoy sauce
3 EsslöffelCornstarch in 3 T water
die Zubereitung:

* Soaked and shredded.

** Optional

Bring soup stock to a boil, add shredded pork, black mushrooms and wood ears. Cook 2-3 minutes. Add remainder of ingredients and seasonings (except cornstarch, eggs, and green onion) reduce heat and simmer for 2 minutes. Thicken with cornstarch and turn off heat. Slowly pour in beaten eggs in a thin stream while stirring. Serve immediately. Garnish with green onion.

If soup is to be prepared ahead of time, do not add cornstarch and eggs until serving time. Otherwise the egg will be overcooked and spoil the appearance. Soup should be quite hot and sour. Adjust the hotness with varying amount of white pepper and the sourness with different amounts of vinegar.


Anmerkungen zum Rezept:
keine