Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Tandoori Roasted Chicken
Zutaten für 5 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TeelöffelSaffron threads
1/2 Tasselemon juice
(3 1/2 Lb.) Fryer Skinned
2 TeelöffelCoriander seeds
2 Teelöffelgingerroot minced
1 Teelöffelground cumin
20 MilliliterGarlic chopped
(8 Oz.) Carton Plain
 Low-Fat Yogurt
1/4 TeelöffelCrushed Pequin Quebrado
 Chile
die Zubereitung:

Combine Saffron & Lemon Juice; Let Stand About 5 Min. Drain, Reserving Lemon Juice. Set Aside Saffron Threads & Lemon Juice.

Discard Giblets & Neck Of Chicken. Rinse Under Cold Water & Pat Dry. Place Chicken, Breast Side Up in A Shallow Baking Dish Coated With Cooking Spray. Cut 2 (1/2 Inch Deep & 1 Inch Long) Slits in Each Chicken Thigh & Breast. Pour Reserved Lemon Juice Into Slits. Cover & Marinate in Refrigerator 30 Min. Combine Reserved Saffron, Coriander Seeds, Gingerroot, Cumin, Garlic& 1/2 C. Yogurt Into Food Processor. Process Until Smooth. Transfer Mixture To A Bowl. Add Remaining Yogurt & Crushed Chile, Stirring Well. Spread Yogurt Mixture Over Chicken; Cover & Marinate in Refrigerator 1 Hour. Remove Chicken From Marinade, Reserving Marinade. Place Chicken, Breast Side Up, in A Shallow Roasting Pan; Spoon Reserved Marinadeover Chicken. Bake At 400 F. For 15 Min. Reduce Heat To 350 F. & Bake An Additional 1 To 1 1/2 Hours Or Until Drumsticks Are Easy To Move & Juices Run Clear. Let Stand 5 Min.

(Fat 7.7. Chol. 83)


Anmerkungen zum Rezept:
keine