Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Easter Egg Bread
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 Packungdry yeast
1/2 Tassewater
3/4 Tassemilk
1/2 Tassebutter
1/3 Tassesugar
2 Teelöffelsalt
1 Teelöffellemon rind grated
eggs beaten
5 TasseBread flour; (5 to 8)
 Raw dyed eggs as desired
die Zubereitung:

Procedure: Dissolve yeast in the 1/2 cup water. Melt butter in milk by heating to warm. Blend in eggs, sugar, salt and some lemon rind if desired.Stir in 5 cups of flour and knead and add more flour to make a pliable elastic dough, kneading about 8 minutes or so. Shape dough into a ball, cover and let rise double in a warm place. Punch down and divide dough in half. Roll each half into a long strand. Wrap( twist ) each strand over each other and form into a ring, pinching ends to seal. Place a raw dyed egg inbetween the twisted strands. Brush dough with an egg glaze ( 1 tbs water with a beaten yolk) and let dough rise double. Bake 350 degrees until golden and tested done.

>From: LIR119@delphi. Com Joan, "Flour Power"


Anmerkungen zum Rezept:
keine