Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Grandma's Tea Cakes
Zutaten für 48 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tasseshortening
1 1/2 Tassesugar
eggs
4 Tasseall-purpose flour
2 Teelöffelbaking powder
1 TeelöffelBaking soda
1/2 Teelöffelsalt
1/4 Tassebuttermilk
(up to)
1 1/4 Teelöffelalmond extract
 sugar optional
die Zubereitung:

Cream shortening, gradually add sugar, beating well at medium speed of an electric mixer. Add eggs, one at a time, beating after each addition.

Combine flour, baking powder, soda and salt; add to creamed mixture alternately with buttermilk. Mix well. Stir in extract. Cover and chill 1 hour.

Roll dough to 1/4-inch thickness on a floured surface. Cut with a 2-3/4-inch round cookie cutter; place on greased cookie sheets. Bake at 350 degrees for 15 minutes or until edges begin to brown. Sprinkle with sugar, if desired. Cool. Yields 4 dozen. Dorothy Burgess, Huntsville, Tx.

Southern Living, Jul 90

From a collection of my mother's (Judy Hosey) recipe box which contained lots of her favorite recipes, clippings, etc. Downloaded from Glen's Mm


Anmerkungen zum Rezept:
keine