Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Raisin Pie (Rosina Pie, "Funeral Pie")
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tasseraisins
2 Tassewater
1 1/2 Tassesugar
4 Esslöffelflour
Egg well beaten
Lemon juice
2 EsslöffelLemon rind grated
1/4 Teelöffelsalt
 *pastry
die Zubereitung:

Wash raisins and soak in cold water for 3 hours. Drain. Combine the 2 cups water, the raisins, sugar and flour which have been mixed together, salt, lemon juice and rind, and the egg. Mix thoroughly and cook over hot water for 15 minutes, stirring occasionally. Cool. Pour into pastry-lined pan. Cover with narrow strips of dough, criss-crossed. Bake at 450-F for 10 minutes. Reduce heat to 350-F and bake 30 minutes.

Dutch Cook Book - Fine Old Recipes, Culinary Arts Press, 1936.


Anmerkungen zum Rezept:
keine