Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Red Curry Paste
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Dried red chilies
Fresh lemon grass -=Or=
1 Teelöffellemongrass dried
cloves garlic peeled
3 mittelshallots peeled
1 TeelöffelLemon zest
1 TeelöffelGalanga, fresh or dried*
die Zubereitung:

Cut the chili peppers into small pieces & soak them in a cup of cold water for 15 minutes. Separate the seeds & discard them.

Place the prepared chilies into a mortar or food processor. Add the remaining ingredients & blend well until a thick paste, like peanut butter is formed. If the ingredients are too dry, add a few drops of cold water. Put the curry paste in a tightly covered container in the refrigerator until ready to use.

* If using dried galanga, soak in cold water for 15 minutes.

Pojanee Vatanapan's "Thai Cookbook"


Anmerkungen zum Rezept:
keine