Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Apple Chutney
Zutaten für 10  Menge anpassen
die Zutaten:
1 ca. 1 Litercider vinegar
1/2 x ca. 450 gRaisins, seedless
1/4 x ca. 450 ggarlic peeled, chopped
Red or green chili peppers**
sugar to taste
6 x ca. 450 gPears, hard green ***
3 Tassesugar
6 x ca. 450 gApples, very tart *
1/2 x ca. 450 gGinger chopped
2 TeelöffelPickling salt
Cayenne pepper
die Zubereitung:

* Apples are to be peeled, quartered and cored. ** Chili peppers are to be seeded and chopped. *** Pears should be peeled, cored and cut into strips. ~- ~- In large preserving kettle mix the vinegar, sugar, raisins, apples, garlic cloves, gingerroot, peppers, and salt. Bring to a boil and simmer until the apples are mushy and transparent. If neccessary, add a little more vinegar. Taste and add sugar and cayenne as desired. Then add the pears and simmer until the pears are tranparent but not overcooked. Spoon into hot jars and seal. Makes 8 - 10 Pints.


Anmerkungen zum Rezept:
keine