Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dark Bread #1
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Slow Pot Cookery 11/79 Cathy Svitek BCXV75A
Yeast cake
1/4 Tassewater warm
1 Teelöffelsugar
1/4 Teelöffelginger
3/4 Tassemilk
2 Teelöffelsalt
1 1/2 Esslöffelbutter or margarine, melted
1/2 Tassemolasses
1 Tassewhole wheat flour
1/2 TasseSoy flour
1/2 TasseBran buds
3/4 Tassewater
2 1/4 TasseFlour;up to 3 cups
die Zubereitung:

Preheat cooker for 30 minutes. In a 1 cup measure, dissolve yeast and warm water. Add sugar and ginger. Stir until dissolved and set in warm place to start working. In a small saucepan, heat milk, salt and butter until melted. Pour into mixer bowl, add molasses, whole wheat flour, soy flour, bran buds and water. Add yeast mixture. Beat at medium speed for about 2 minutes. Then add white flour. (recipe calls for 2 1/4 to 3 cups). Continue to beat until dough comes away from bowl. Pour into greased slow cooker baking pan, cover and place in preheated cooker and cover. Cook on high for 3 hours. If desired, use 1 1/2 cups whole wheat flour and omit soy flour, Other grain flour may be used in place of whole wheat flour. Submitted by Mrs.M Monson, Wi.

Breads & Cakes


Anmerkungen zum Rezept:
keine