Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Salata Tahina (Tahini Salad)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
cloves garlic
 salt
3/4 TasseTahini
1 Esslöffelwhite vinegar
Lemon juice
1/2 Tassewater
1/2 Teelöffelground cumin
1/2 Tasseparsley chopped
die Zubereitung:

Crush garlic cloves with 1/2 teaspoon salt.

Place tahini in mixing bowl and beat well. This preliminary beating reduces the strong flavour of the tahini.

Beat in garlic and vinegar. Gradually add lemon juice alternately with water. To make a cream salad of good consistency add enough lemon juice to make the tahini very thick before adding water. This way you have more scope in adjusting the flavour and consistency of the sauce.

Add salt to taste, and more lemon juice if a sharper sauce is required. Blend in cumin and parsley and chill until required. Serve as a mazza or as directed in recipes.

Makes about 1 3/4 cups

you by Karen Mintzias


Anmerkungen zum Rezept:
keine