Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Ichiban Dashi (Basic Japanese Soup Stock)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 x ca. 1/2 Literwater cold
1/2 x ca. 30 gKatsuobushi
Inch Square Kombu
die Zubereitung:

Pour 4 pints of cold water into lg saucepan and bring it to boil. Drop in Kombu, and bring just to boil again, then remove the Kombu and set aside. Stir in the Katsuobushi and turn off heat. Let rest for 2 minutes, then skim off scum. Strain out Katsuobushi. Set both aside. The Stock may be used immediately or can be used up to 8 hours later. Can be kept in fridge for up to 2 days.


Anmerkungen zum Rezept:
keine