Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
California Bouillabaisse
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1/2 Tasseoil
cloves garlic minced
1 grossonion sliced
2 kleinLeeks thinly sliced
Bayleaf
2 TassePeeled and chopped tomatoes
2 TasseFish stock =Or=- half water and half bottled clam juice
1 Tassewhite wine dry
1/4 TasseChopped fresh fennel; -=Or=
1/2 TeelöffelFennel Seeds crushed
1/8 TeelöffelCrushed saffron threads
1 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelblack pepper
2 Esslöffelparsley minced
Lobster tails split through shells
1 x ca. 450 gRed snapper; cut in chunks
1 x ca. 450 gHalibut or sea bass chunks
12 mittelShrimp
Dungeness crab legs
Clams
Oysters
Mussels
 Crusty bread (optional)
die Zubereitung:

Heat oil in large pot. Add garlic, onion, leeks and bay leaf and cook until onion is tender but not browned. Add tomatoes, stock, wine, fennel, saffron, salt, pepper and parsley. Bring to boil. Reduce heat and simmer about 5 minutes. Add lobster, snapper and halibut and cook 10 minutes. Rinse shrimp and crab and scrub clams, oysters and mussels. Add shellfish to pot and cook 5 minutes or until shells open. Ladle into large soup plates and serve with crusty bread, if desired.


Anmerkungen zum Rezept:
keine