Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Yellow Split Pea Soup
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 TasseDried yellow split peas
2 Esslöffelolive oil extra virgin
Onion chopped
8 Tassewater
Carrot chopped
1 Bundparsley chopped
1/2 Bell pepper (any color)
Hot chili pepper (any color)
Bayleaf
1/4 TeelöffelDried oregano or thyme
1 1/2 TeelöffelSalt
 black pepper freshly ground
1/2 TasseRice, uncooked (optional)
die Zubereitung:

Rinse peas well. Drain.

Remove stems and seeds from peppers, reserving some chili seeds to flavor soup if desired. Chop peppers.

In a large soup pot, saute onion in olive oil until soft. Add peas, water, carrot, parsley, oregano or thyme, bay leaf, peppers (and seeds, if using), salt, and pepper to taste. Simmer soup about 2 hours, until peas are soft.

If desired, rice may be added to soup 15 or 20 minutes before cooking is finished.


Anmerkungen zum Rezept:
keine