Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Tofu in Black Bean Sauce
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 EsslöffelPeanut or light sesame oil
Garlic cloves finely chopped
1 Esslöffelginger finely grated
3 EsslöffelChinese black beans
3 EsslöffelOnions coarsely chopped
2 Esslöffelsoy sauce
2 EsslöffelBarley or rice malt
2 Tassewater
3 EsslöffelKuzu, dissolved in...
1/3 Tassewater
1 x ca. 450 gFirm tofu, sliced
2 Teelöffelsesame oil sark
die Zubereitung:

In a wok, heat oil until nearly smoking.

Add garlic and ginger, and stir-fry rapidly over high heat for 1 minute.

Add black beans, and stir for 30 seconds. Add onions, and stir for 2-3 minutes.

Add soy sauce, sweetener, and water. Bring to a boil.

Add kuzu. Stir with a wooden spoon until it thickens and becomes clear and shiny.

Stir in tofu and dark sesame oil, and simmer 2-3 minutes. Serve on rice with blanched Chinese greens.

John Paino & Lisa Messinger, "The Tofu Book" Posted by Karen Mintzias


Anmerkungen zum Rezept:
keine