Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
San luis green chile soup
Zutaten für 8 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 Jim Vorheis
6 mittelFresh Anaheim chilies
1 grossred bell pepper
Fresh Jalapeno pepper, sliced
2 x ca. 30 gSalt pork, diced
1/2 x ca. 450 gBoned chicken breast, thinly sliced
1/2 x ca. 450 gPork butt steak, thinly sliced
6 Esslöffelbutter
1 mittelonions diced
1/2 Tasseall-purpose flour
1 1/2 Teelöffelchilli powder
1 Teelöffelground cumin
1 kleincloves garlic minced
3/4 Tassetomato sauce
2 ca. 1 LiterChicken broth, warmed
1/2 TassePeeled, seeded and diced tomatoes
1 Esslöffelcilantro fresh, minced
 Garnish
 Avocado sliced
 sour cream
die Zubereitung:

Roast Anaheim chilies, red pepper and jalapeno under hot broiler close to heat until skins blister, turning to char on all sides. Place in plastic bag for 10 minutes. Peel, dice and set aside.

In large skillet, cook salt pork until fat is rendered. Remove salt pork with slotted spoon; drain on paper towel. Increase heat and saute chicken and pork quickly until browned. Drain and set aside. Melt butter in large saucepan. Add onion and cook until transparent. Add flour and cook stirring until roux is golden brown. Remove roux from heat and stir in chili powder, cumin, garlic and tomato sauce. Whisk in warm chicken broth and heat to simmering. Add chilies, red pepper, jalapeno, salt pork, chicken and pork to soup. Heat thoroughly and stir in tomatoes and cilantro. Heat to simmering.

Creme de Colorado Cookbook (1987) From the collection of Jim Vorheis


Anmerkungen zum Rezept:
keine