Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Carbonnade (Belgian Beer Stew)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
3 x ca. 450 gChuck roast
Smoked ham hock; (optional)
1/2 Tasseoil
2 1/2 Teelöffelsalt
1 grossOnion Thinly Sliced
3 Esslöffelflour
 beer
1 Tassebeef broth
1/2 Teelöffelblack pepper
2 Teelöffelsugar
2 EsslöffelParsley flakes
1 Prisemarjoram
1 Prisethyme
10 Millilitergarlic finely chopped
Carrots; cut into 1" pieces
3/4 Tassewalnuts optional
2 EsslöffelRed wine vinegar; or red win
2 EsslöffelScotch whiskey
die Zubereitung:

strips. (I cube them, 1 ") Remove ham from bone and cut into cubes. Brown beef and ham in oil in large skillet. Lift meat out, sprinkle with 1 tsp salt and set aside. Brown onions in same oil. Li and set aside. Drain and save all but 3 Tbsp oil. Sift flour into oil to light brown roux. Gradually add 1 1/2 cup beef, stirring until mixture boils.

Add broth, rest of salt, pepper, sugar, herbs and garlic. Alternate layers of meat, onions and carrots in large casserole. Add sauce and enough beer to cover meat. Cover and cook in 300 F oven for 2 1/2 hours (I cook on stove top) Check occassionaly and add beer if needed. Shortly before stew is ready, saute walnuts in reserved oil. It takes only a couple of minutes to get them crisp. Do Not scorch. Add them to stew. Just before serving, add vinegar and scotch.


Anmerkungen zum Rezept:
keine