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Nam Phrik Kaeng Ka-Ri (Yellow Curry Paste) Et
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
chillies dried
3 Esslöffelshallots chopped
1 Esslöffelgarlic chopped
1 Teelöffelginger chopped
1 EsslöffelCoriander seeds
1 Teelöffelcumin seeds
1 Esslöffellemon grass chopped
1 TeelöffelShrimp paste
1 Teelöffelsalt
2 Teelöffelcurry powder
die Zubereitung:

Soak dried chilies in hot water for 15 minutes and deseed. In a wok over low heat, put the shallots, garlic, ginger, coriander seeds and cumin seeds and dry fry for about 5 minutes, then grind into a powder (with mortar and pestle. Into a blender, put the rest of the ingredients and blend to mix well. Add the shallot-garlic-ginger-coriander seed-cumin seed mixture and blend again to obtain about 1/2 cup of a fine-textured paste. This can be stored in a glass jar in the refrigerator for about 3-4 months. Recipe from: The Elegant Taste of Thailand, by Sisamon Kongpan & Pinyo Srisawat.


Anmerkungen zum Rezept:
keine