Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Buttermilk Bread In A Pressure Cooker
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
 1.00 Egg
1/2 Tassesugar
 1.00 c Flour
1/2 Teelöffelsoda
1 Teelöffelbaking powder
1 Tassebuttermilk
1 TasseNut, dates and/or raisins
4 TasseWater in pressure cooker with rack.
die Zubereitung:

Combine egg and sugar. Sift flour, soda and baking powder. Add buttermilk anternately with sifted dry ingredients. Mix well. Add nuts and stuff. Turn into buttered bowl and cover with wax paper. Place bowl in cooker on rack with water. Place cover on cooker. Steam without pressure weight for 15 minutes, then cook at cook position for 25 minutes, allow to cool naturally. Works, and makes quite tasty bread. I've also got a really good receipe for making brown bread and boston brown bread in a pressure cooker. After a week at sea, we (a crew of four) could polish off a whole loaf at one sitting, especially if the butter was still firm.


Anmerkungen zum Rezept:
keine