Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Thai-Style Noodles
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
10 x ca. 30 gRice stick noodles or other noodle of choice
6 x ca. 30 gSmall shrimp; peeled
6 x ca. 30 gChicken breast, boneless, skinless; diced
1 TeelöffelGarlic chopped
3 Esslöffelcooking oil
1 EsslöffelSoy sauce, light
2 Esslöffelfish sauce
1 Esslöffelketchup
1/2 TeelöffelRed pepper flakes, dried
2 Esslöffelsugar
 Chive, fresh, cut into large pieces
2 EsslöffelFresh peasnuts; chopped
 Fresh coriander or cilantro
die Zubereitung:

1. Cook noodles in boiling water for 5 min and drain. Transfer to a towel lined tray to dry. 2. HEat a wok or large skillet over high heat. Add half the oil. Stir fry shrimp, chicken and garlic for 2 minutes or till shrimp and chicken are tender. Remove and set aside. 3. Add beaten egg to wok or skillet, swirling over high heat so egg cooks in a thin circle, forming a crepe. Turn when underside of egg is firm. Remove and roll up. Cut into thin strips. 4. Add bean sprouts to hot wok or skillet and stir fry yuntil they just begin to turn limp. Do not overcook. Remove from pan. 5. Add remaining ingredients to wok or skillet. Add noodles and stir fry until coated with oil. Return shrimp and chicken to wok. Add half the egg, bean sprouts, soy sauce, ketchup, fish sauce, pepper flakes and sugar.

Cook and stir till heated through. 6. Pile noodle mixture onto a serving platter and garnish with remaining egg, chives, peanuts and springs of coriander or cilantro.


Anmerkungen zum Rezept:
keine