Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Eggnog Pie
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
Envelope unflavored gel
1/4 Tassewater cold
3/4 Tassesugar
1 Esslöffelcornstarch
1/4 Teelöffelsalt
eggs separated
1 1/2 Tassemilk
1 EsslöffelVanilla extract plus
1 Teelöffelvanilla extract
1 Teelöffelnutmeg ground
1/4 Tassesugar
Baked 9-inch pastry she
1 TasseWhipping cream whipped
 Diced candied fruit
 nutmeg ground
die Zubereitung:

1 ea Envelope unflavored gelatine

Combine egg yolks and milk, beat well, and add to mixture in saucepan. Cook milk mixture over medium heat, stirring constantly, until mixture begins to boil; boil 1 minute. Remove from heat, and add gelatin mixture; stir until gelatin granules dissolve. Stir in vanilla and 1 teaspoon nutmeg. Allow custard mixture to cool until the consistency of unbeaten egg white. : Beat egg whites (at room temperature) until soft peaks form; gradually add 1/4 cup sugar, 1 tablespoon at a time, beating until stiff peaks form and sugar dissolves. Fold egg whites into custard. Pour filling into pastry shell; chill at least 8 hours. : Spoon whipped cream in a ring over pie. Arrange candied fruit on whipped cream; sprinkle lightly with nutmeg. Yield: 1 x 9" pie.

Nancy Moore of Tennessee, in December, 1987 "Southern Living".


Anmerkungen zum Rezept:
keine