Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
100% Whole Wheat Bread (Machine) - Large Loaf
Zutaten für 1  Menge anpassen
die Zutaten:
3 3/4 TasseWheat bread flour
2 Esslöffelmilk dried
1 1/2 Teelöffelsalt
2 Esslöffelbutter
2 Esslöffelhoney
1 1/2 EsslöffelGluten
1 Esslöffelmolasses
1 1/8 TeelöffelYeast, fast rise or machine or
3 TeelöffelYeast, active dry
 Success
die Zubereitung:

1 1/2 c + 2 T Water

The trick to making 100% whole wheat bread in your machine is an extra knead, which gives the yeast and gluten a second chance to create a lighter loaf. When your first knead cycle is completed, simply reset the machine and start again - or use the whole wheat cycle, if it's available on your machine.

Success Hints -

If your market doesn't stock wheat gluten, try your local health food store.

Remember the extra knead (as usual for wheat bread) - it's especially important for 100% whole wheat bread! You should use only the regular bake cycle.


Anmerkungen zum Rezept:
keine