Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Baa yir (deep-fried yellow bean paste)
Zutaten für 3 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
4 x ca. 30 gBeans, moong, dried
1 Esslöffelall-purpose flour
2 TeelöffelRed curry paste
1 EsslöffelSoy sauce, light
1 TeelöffelSugar granulated
Kaffir lime leaves
 Oil for deep-frying
Sauce
4 EsslöffelSugar granulated
6 EsslöffelVinegar, rice
1/2 Teelöffelsalt
die Zubereitung:

Soak the moong beans in water for 30 minutes; drain. Roll the kaffir leaves into thin cigarettes; slice into slivers. In a mortar pound the drained moong beans to form a paste. Add the other ingredients in turn, stirring well. Pluck a small piece of the paste and form into a ball the size of a walnut. Do not mould too tightly. Deep-fry the balls until golden brown, drain and serve with the thick sweet sauce below.

The Sauce: Gently heat the three ingredients until the sugar dissolves. Allow to cool before serving.

you by Karen Mintzias


Anmerkungen zum Rezept:
keine