Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Felafel 2
Zutaten für 60 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
2 1/2 TasseWashed chickpeas
2 TeelöffelBaking soda
1 TeelöffelCoriander seeds crushed
1 Esslöffelcoriander leaves chopped
cloves garlic crushed
1/4 Tasseparsley finely chopped
1 Teelöffelground cumin
1/2 Teelöffelcayenne pepper
2 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelblack pepper
1/4 Tasseflour
 Oil for frying
die Zubereitung:

Soak chickpeas overnight in 10 cups hot water and baking soda. Drain. Grind in a blender or food processor until fine.

Add spices and flour.If mixture is too dry, add a few drops of water.

Make small balls about 1 1/4 " (3 cm) in diameter.Place on waxed paper or a greased baking sheet.

Heat the oil and deep fry a few balls at a time for 2-3 minutes until golden brown.Drain on a paper towel. Keep balls warm.

Makes 60-70 felafel balls.

To serve:Stuff 6 balls in a fresh pita bread together with humus, tehina, fresh vegetable salad and hot pepper sauce.Eat warm.


Anmerkungen zum Rezept:
keine