Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Fattigmand Bakkelser (Norwegian)
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
10 egg yolks
1/3 Tassesugar powdered
1/2 Tassewhipping cream
1 EsslöffelBrandy
1 TeelöffelCardamon
1/2 Teelöffellemon peel grated
To 2 1/2 c flour
 Oil for deep-frying
die Zubereitung:

In a lg bowl, beat the egg yolks and sugar until thick and lemon color= ed, about 10 minutes. Stir in remaining ingredients, mixing in enough flou= r to make a stiff dough. Cover and chill for 3 or more hours. Roll out on floured board and cut into diamonds. Make a vertical slit in each cooki= e and fold the points through slit. Fry at 375 degrees for 15 seconds. = Drain on absorbent paper. Store in an airtight container. Sprinkle with powd= ered

sugar before serving. Makes 3 to 4 dozen.


Anmerkungen zum Rezept:
keine