Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Shrimp paste dipping sauce - nam prik goong siap *
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
Green Thai Chili Peppers
cloves garlic
2 EsslöffelShrimp Paste
1/4 TasseFish sauce nam pla
1/3 Tasselime juice
3 EsslöffelPalm Sugar
10 Whole Large Dried Shrimp Or Prawns, Rinsed In Warm Water
Vegetables
 Snake Beans Or Long String Beans
 Green Onions/Scallions Or Spring Onions
 tomatoes
 Broccoli
 Sugar Peas/Snow Peas
die Zubereitung:

Place the chilies, garlic and shrimp paste in a mortar and mash with a pestle until the garlic is crushed and combined with the other ingredients. Add the fish sauce, lime juice and sugar; gently mash together. Alternatively, use a blender.

Add the whole dried shrimp and combine. Remove to a serving bowl and allow the shrimp to soak in the sauce for about 15 minutes.

Serve as a dip for the raw or steamed vegetables.


Anmerkungen zum Rezept:
keine