Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
1-2-3-4 Cake
Zutaten für 16 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tassebutter
2 Tassesugar
3 Tasseflour
eggs separated
1 Tassemilk
3 Teelöffelbaking powder
2 Teelöffelvanilla
die Zubereitung:

Cream butter (or shortening) and sugar. Add egg yolks, one at a time, and beat between each addition. Add vanilla and then alternately add the dry ingredients and milk. Fold in beaten egg whites. Put batter in a greased tube pan. Bake at 325 F until light golden brown, about 1 1/4 hours.

first, unseparated. If making layers (3), bake at 350 for 30 minutes.

My grandmother used this recipe for a geranium cake where she would first line the "well- greased" pan with scented geranium leaves.

Ken Wilson Asheville, North Carolina, Usa


Anmerkungen zum Rezept:
keine