Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Akoori (Parsi Spicy Scrambled Eggs)
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
eggs
4 Esslöffelmilk
3/4 Teelöffelsalt
1/4 Teelöffelblack pepper
2 EsslöffelGhee
Spring onions chopped
Fresh green chillies
 Seeded and chopped
1 TeelöffelFinely grated fresh ginger
1/8 Teelöffelturmeric ground
2 Esslöffelcoriander fresh, chopped
 Leaves
Ripe tomato, diced
1/2 Teelöffelcumin ground
 Tomato wedges to garnish
 Sprig fresh coriander leaves
 To garnish
die Zubereitung:

Beat eggs until well mixed. Add the milk, salt and pepper. Heat ghee in a large, heavy frying pan and cook the spring onions, chillies and ginger until soft. Add turmeric, coriander leaves and tomato and fry for a minute or two longer, then stir in the egg mixture and the ground cummin. Cook over low heat, stirring and lifting the eggs as they begin to set on the base of the pan. Mix and cook until the eggs are of a creamy consistency-they should not be cooked until dry. Turn on a serving plate and garnish with tomato and coriander. Serve with chapatis or parathas or just plain bread.

Compiled by Imran C.


Anmerkungen zum Rezept:
keine