Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Alaska Matelote
Zutaten für 6 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
418 GrammCanned pink Alaska salmon
2 Esslöffelolive oil
Spring onions trimmed and chopped
cloves garlic crushed
25 Grammflour plain
300 Millilitervegetable stock
300 Millilitercider dry
1 Esslöffelbasil freshly chopped
Lemon juice
100 Grammprawns peeled
175 GrammMussels in brine
350 GrammSkate or monkfish
50 GrammBaby mushrooms; trimmed
1 kleinOnion; sliced into rings
4 Esslöffelvegetable stock
 salt
 black pepper
die Zubereitung:

Drain can of salmon. Make juice up to 300ml / 1/2 pint with water for fish stock. Break fish into large chunks.

Heat the oil. Gently fry spring onions and garlic. Stir in flour. Add the fish and vegetable stocks and cider. Mix well. Stir in basil and lemon juice. Bring to the boil. Add prawns, mussels and white fish. Simmer for 10 minutes.

Cook mushrooms and onion in salt water. Drain and set aside. Stir salmon into soup. Heat through. Serve garnished with mushrooms and onions.

permission from Alaska Seafood Marketing Institute Meal-Master compatible recipe format courtesy of Karen Mintzias


Anmerkungen zum Rezept:
keine