Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Almond Soup
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
225 GrammSweet almonds, blanched (8 oz)
Hard-boiled egg yolks
1000 MilliliterChicken stock (2 pints)
50 Gramm"Beurre manie", made with 25 g butter and 25 g flour (2 oz)
150 MilliliterCream (1/3 pint)
 salt
 white pepper
die Zubereitung:

F.&R.Dahl: "This delicate soup, popular 100 years ago, is now unusual. On no account should it be liquidized at any stage, as that ruins the texture"

Mince the almonds and, using a pestle and mortar, reduce to a paste with the egg yolks and a little stock, to stop them oiling.

Bring the stock up to simmering point in a saucepan and whisk in the beurre manie. When that has dissolved, whisk in the almond paste.

Cook gently for 30 minutes.

Strain through a sieve, add the cream, season with salt and pepper, heat gently and serve.


Anmerkungen zum Rezept:
keine