Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Apricot Pound Cake
Zutaten für 12 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Tassebutter unsalted, softened
3 Tassesugar granulated
6 grosseggs
1 Tassesour cream
1/2 TasseApricot brandy
1 Teelöffelvanilla extract
2 TeelöffelDark Rum
3 Tasseall-purpose flour
1/2 Teelöffelsalt
1/2 TeelöffelBaking soda
die Zubereitung:

In a large bowl, cream butter and sugar. Beat until mixture is light and fluffy. Add eggs 1 at a time, beating well after each addition. Beat in sour cream, brandy, vanilla, and rum. In another bowl, sift together the flour, salt, and baking soda. Stir the flour mixture into the butter and egg mixture. Pour batter into buttered Bundt pan and bake for 1 hour at 325^, or until cake tester inserted in the center comes out clean. Cool the cake in the pan on a rack for 1 hour. Then, turn it out of the pan on a rack to cool completely. ~Diana Rattray


Anmerkungen zum Rezept:
keine