Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Blueberry Rhubarb Jam - Canadian Living
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
8 TasseBlueberries
4 TasseRhubarb, chopped in 1 inch pieces
1 TeelöffelLemon rind grated
2 Esslöffellemon juice
1 Tassewater
4 Tassesugar granulated
die Zubereitung:

In a large heavy saucepan, combine blueberries, rhubarb, lemon rind and juice and water. Bring to a boil, stirring frequently, reduce heat and simmer, very gently, for 10 minutes. Stir in sugar; increase heat to high and boil vigorously until jam reaches setting point. (218 - 220F or 103 - 104 °C), 10 to 15 minutes, stirring frequently. Remove from heat, skim off foam and stir for 3 - 5 minutes to suspend fruit evenly throughout jam. Fill sterilized jars and seal. Makes about 4 pint jars or 8 - half pint jars.


Anmerkungen zum Rezept:
keine