Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken Minestrone Soup
Zutaten für 1 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 Esslöffelolive oil extra virgin
Boneless (8-oz) chicken breast, skin removed
4 grosscloves garlic minced
1 grossonion finely chopped
2 TasseCelery finely chopped
2 1/2 TasseZucchini or yellow squash, sliced into thin circles
1 Dose(28 oz) plum tomatoes in juice, coarsely chopped (save the juice)
2 Tassechicken broth
3 Tassewater
2 TeelöffelBalsamic or red wine vinegar
1 Teelöffelsugar
2 Teelöffelbasilicum dried
1 Teelöffeloregano dried
1/2 Teelöffelthyme dried
1/2 TeelöffelPowwdered cayenne or one jalapeno pepper, chopped
 salt
 pepper ground
1 Dose(15-oz) northern white beans or two cups cooked dried beans
1 TasseSpiral or elbow pasta (I use whole wheat variety)
 Freshly grated Parmesan, Romano or Asiago cheese
 Freshly chopped basil or parsley
die Zubereitung:

I posted a recipe for Potato Cheddar Soup a day or two ago. There were a few other soups in the article from Mother Earth News (Feb/Mar 94) which I thought to share with you, too. Enjoy!

In soup pot, saute chicken in oil. Cut chicken into bite-sized pieces and set aside. Saute garlic & onion in remaining oil. Add celery, zucchini, tomatoes w/juice, chicken broth, water, herbs, spices, chicken & beans. Simmer, covered, for approx. 30 mins. Add pasta & simmer for 15 more mins. Taste and add additional seasonings if desired. Serve topped w/ grated cheese, parsley or basil.


Anmerkungen zum Rezept:
keine