Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Chicken W/ Shiitake Mushroom Sauce
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
1 TasseNonfat cottage cheese
1/2 Tasseskim milk evaporated
1/4 TasseNonfat cream cheese
1/2 Tasseonion finely chopped
1/2 TasseSun-dried tomatoes; sliced
1/2 Tassewhite wine dry
1 TeelöffelGarlic finely chopped
2 TasseButton mushrooms sliced
1 TasseShiitake mushrooms sliced
1 1/2 TasseChicken broth; no-salt added
2 EsslöffelSoy sauce; low sodium
1 Teelöffellemon juice
1/4 Teelöffelthyme dried
Chcken breasts; skinless,
 . boneless
1 TeelöffelCornstarch; dissolved in
 . 1 Tbsp water
1 Esslöffelbasil fresh, finely chopped
die Zubereitung:

Whirl cottage cheese, evaporated milk and cream cheese in a bIender until smooth. Set aside 1/2 cup. Refrigerate remainder for another use (such as to make creamy soups).

Combine onions, tomatoes, wine and garlic in a large nonstick skillet. Cover; cook over medium heat 2 minutes. Stir in mushrooms, broth, soy sauce, lemon juice and thyme. Add chicken. Cover and simmer 5 minutes. Turn chicken; cook 5 minutes longer. Transfer chicken to a plate. Cover.

Stir cornstarch mixture into the skillet. Add the cheese mixture. Boil 1 minute. Pour sauce over chicken breasts and sprinkle with basil. Serve at once. Makes 4 servings.

* Approximate nutritional analysis: 215 calories per serving; 34g protein; 10g carbohydrate; 2g fat (9% of calories); 2g fiber; 71mg cholesterol; 393mg sodium; 39% of the Daily Value for vitamin B6, 27% for riboflavin.


Anmerkungen zum Rezept:
keine