Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Dark As the Night Stout
Zutaten für 54 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
6 5/8 x ca. 450 gJohn Bull dark unhopped malt
 Extract
8 DoseBlueberries (or 10 pints
 Fresh or 6# froze
1/2 x ca. 450 gRoasted barley
1/3 x ca. 450 gBlack patent malt
1 x ca. 450 gCrystal malt
1 1/2 x ca. 30 gFuggles hops (boil)
1/2 TasseCorn sugar (priming)
 yeast
die Zubereitung:

Crush and boil blueberries in 1-1/2 gallons of water for 10 minutes. Strain out berries. Add grains and steep. Add extract and hops and bring to boil. Strain into fermenter with enough cold water to make 5 gallons. Pitch yeast. Give this lots of time in the secondary fermenter or add champagne yeast after initial fermentation. This tastes like a normal stout, but after 4 or 5 sips, a warm glow begins to suffuse your throat and tummy; great for winter nights. Don't worry about pectin haze, you definitely won't see it!


Anmerkungen zum Rezept:
keine