Rezept:

Rezept drucken

ins Rezeptbuch legen

als email versenden

MealMaster - Ansicht

Rezept als PDF

Rezept benoten

Anmerkung schreiben
 
ACHTUNG: diese Ansicht ist noch experimentell, bei der Konvertierung in dieses Format können unter Umständen Textstellen verloren gegangen sein!
Deviled Smelt
Zutaten für 4 Portionen Menge anpassen
die Zutaten:
12 x ca. 30 gSmelt, thawed if frozen
1/4 Tasseall-purpose flour
1/4 Teelöffelsalt
1 Teelöffelmustard dry
1/4 Teelöffelcayenne pepper
1/2 Teelöffelpaprika
Lemon peel finely grated
 Vegetable oil for frying
2 Esslöffelparsley fresh, chopped
 Lemon wedges
 Lemon peel strips (opt)
 Fresh dill sprig (opt)
die Zubereitung:

Rinse smelt under cold running water. Pat dry on paper towels.

In a plastic bag, combine flour, salt, mustard, cayenne pepper, paprika and lemon peel. Add smelt and shake well until fish are evenly coated. Half fill a deep-fat fryer or saucepan with oil; heat to 375'F. (190'C.) or until a 1/2" cube of day-old bread browns in 40 seconds.

Place 1/2 of smelt in a frying basket. Lower basket gradually into hot oil and fry 1 minute, shaking basket frequently. Drain on paper towels. Reheat oil to 375'F. (190'C.). Repeat with remaining smelt. Place all of smelt into basket and fry 1-2 minutes more or until lightly golden and crisp. Drain on paper towels. Turn into a warm serving dish, sprinkle with chopped parsley and serve hot with lemon wedges. Garnish with lemon peel strips and dill sprigs, if desired.


Anmerkungen zum Rezept:
keine